Produkty pro červené dámy čtecí brýle (6)

Givry 1er Cru Clos Jus

Givry 1er Cru Clos Jus

Le Pinot Noir, cépage emblématique des grands vins rouges de Bourgogne. CLIMAT Situé sur la commune de Dracy-le-Fort, le climat “Clos Jus”, classé en Premier Cru, est une parcelle de 6 hectares et 55 ares ceinte de murets. Nos vignes puisent dans une terre rouge argilo-calcaire, des sous-sols très calcaires et caillouteux, toute l’intensité et la profondeur qui caractérisent notre Givry 1er Cru “Clos Jus”. Vinification et élevage Récolte des raisins à parfaite maturité. Tri sélectif des meilleures grappes grâce à une analyse photométrique a réception de la vendange. Cuvaison pendant 15 jours. Pressurage pneumatique afin de préserver la qualité des jus. Fermentation malo-lactique en fûts. Élevage en fûts (fûts neufs et fûts de 5 ans d’âge) pendant 12 mois. Mise en bouteille au moment optimal et repos du vin avant la commercialisation. NOTES DE Dégust ation Ce vin à la robe rouge cerise révèle un nez complexe Température de service:16 - 18°C
Burgundské Bílé - Saint-Véran

Burgundské Bílé - Saint-Véran

Vinařství: Až na samém jihu Burgundska, na hranici s Beaujolais, oblast apelace přesahuje rozlohu vesnice. Vesnice Saint-Vérand má "d", apelace nikoli, protože se sklízí ze šesti vesnic. Apelace byla založena v roce 1971, je to předposlední apelace udělená v oblasti Mâconnais. Vinařství: Půda: jurský vápenec, který pokračuje v vápenatých vrstvách Côte d'Or, ideální pro Chardonnay. Denzita výsadby: 8 500 keřů/hektar. Řez: Guyot. Věk: 70 až 80 let. Sklizeň: Ruční. Výnosy: záměrně nízké, mezi 35 a 40 hektolitry na hektar v závislosti na roce. Malé hrozny s vysokou koncentrací cukru. Vinifikace: Velmi dlouhá vinifikace, za studena (mezi 15 °C a 20 °C). Zrání: 20 % zrání v dubových sudech po 3 až 5 vínech. Zbytek zrání v nádobách po dobu 6 až 8 měsíců na jemných kalech.
Mercurey 1er Cru

Mercurey 1er Cru

Hluboká červená barva. Aromata červeného ovoce s tóny podrostu, kávy a skořice. Bohaté a koncentrované, chuť je šťavnatá s pevným tříslovinami.
Givry 1er Cru

Givry 1er Cru

Purpurová róba. Intenzivní tóny višní a černého rybízu. Sametová a masitá, patro je hedvábné s náznaky koření a lékořice. Tanniny jsou jemné, závěr je vytrvalý.
Chénas - V Nirvat

Chénas - V Nirvat

Web: na samém severu oblasti Beaujolais, jeden z deseti crus této apelace. Je to malý bratr Moulin à Vent. Historie & tradice: Poklidný jako jeho granitové terroir, elegantní jako les dubů, který by mohl nahradit, se říká, že Chénas umí probudit patro kořeněnými chutěmi. Velmi vyhledávaný, je nej 'vzácným' z Crus Beaujolais. Vinařství: Půda: Růžový granit Hustota výsadby: 9 000 keřů/ha pro kontrolu síly odrůdy. Řez: pohárkový, velmi krátký, umožňuje kontrolovat výnosy. Vinifikace: Sklizeň: ruční. Metoda: tradiční Beaujolais, semi-karbonická, v celých hroznech. Macerace: 6 až 10 dní. Zrání: v nádobě. Degustace: Červená barva s krásnými fialovými odlesky, tato cuvée uvolňuje komplexní vůně červeného ovoce a rybízu, doprovázené náznaky mandle. Po jasném útoku víno zaplní celou ústa.
Burgundská vína - Bílé

Burgundská vína - Bílé

Vinařství : Až na samém jihu Burgundska, na hranici s Beaujolais, oblast apelace přesahuje území vesnice. Vesnice Saint-Vérand má "d", apelace ho nemá, protože se sklízí ze šesti vesnic. Apelace byla založena v roce 1971, je to předposlední apelace udělená v oblasti Mâconnais. Vinařství : Půda : vápencové juraské podloží, které pokračuje v vápencových vrstvách Côte-d'Or, ideální pro Chardonnay. Denzita výsadby : 8 500 keřů/hektar. Řez : Guyot. Sklizeň : Ruční Výnosy : 55 až 65 hl/ha, umožňuje hroznům odhalit nuance našeho terroiru. Vinifikace : Velmi pomalé lisování, aby se respektovalo ovoce. Šťávy z posledního lisu nejsou uchovávány. Zrání : V nádobě po dobu 6 až 8 měsíců. Během celého procesu se rozhodnutí přijímají především na základě degustací. Tato data jsou přirozeně doplněna technickými analýzami. Stejně jako u všech vín z domény.